Zoeken
  • Caroline Verheggen

Plant nu al de lente!


Het najaar is de uitgelezen periode om veranderingen aan te brengen in je tuin. Bomen en struiken die je dan plant, starten met voorsprong. Dubbel zo hard genieten dus volgend jaar.


Wanneer de dagen wat korter worden den de temperaturen zachtjes naar beneden gaan, spenderen we minder tijd aan onze tuin. Nochtans is het najaar een bijzonder interessante periode om de tuin te her in te richten en nieuwe struiken, bomen en bloembollen te planten!


Voordelen van het aanplanten van bomen en struiken in het najaar zijn:

  • De grond is dan nog vrij warm en voldoende vochtig waardoor de plantenwortels extra gestimuleerd worden om zich te ontwikkelen. Wat een grotere overlevingskans geeft aan uw beplanting.

  • Er dient weinig tot geen water gegeven te worden bij aanplant in het najaar.

Bloembollen die in het voorjaar zullen bloeien, worden in het najaar geplant. Het planten gebeurt best tussen eind september en half november. Plant geen bollen wanneer de vorst al in de grond zit. Hoe vroeger de bolletjes de grond in gaan, hoe sneller de wortelen en scheuten zullen ontwikkelen. 

71 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

CORONA-UPDATE 24 MAART 2021

Beste klanten, onze sector (tuincentra, bloemen-en plantenwinkels) behoort tot de essentiële winkels. Dit wil zeggen dat onze winkel open blijft en dat u kunt langskomen zonder afspraak. Volg wel de